
Fasolka po bretońsku Abel to klasyczne, głęboko mrożone danie w tradycyjnym polskim stylu, przygotowane na bazie białej fasoli, wędzonej kiełbasy i boczku, duszonych w aromatycznym sosie pomidorowym z cebulą oraz starannie dobranymi przyprawami – dopełnione majerankiem, papryką i pieprzem. Produkt powstał w Polsce i jest dostępny w wygodnych porcjach 900 g (3 porcji po 300 g) – idealnych do szybkiego przygotowania i precyzyjnego dozowania razem z pakowaniem w kartony po 12 sztuk (10,8 kg).
Woda, ziarno fasoli białej ugotowane (30%), kiełbasa w osłonce wieprzowej jadalnej (10%) (mięso wieprzowe (67%), woda, tłuszcz wieprzowy, glukoza, cukier, białko wieprzowe, przyprawy, skrobia ziemniaczana, sól, maltodekstryna, aromaty, ekstrakt drożdżowy, hemoglobina wieprzowa, skórki wieprzowe, substancja konserwująca: azotyn sodu), boczek wędzony (1%) (boczek wieprzowy, woda, sól, substancja konserwująca: azotyn sodu), koncentrat pomidorowy, cebula, mąka pszenna, sól, naturalne przyprawy: majeranek, papryka w proszku, pieprz czarny.