
Bigos wiejski Abel to tradycyjne danie kuchni polskiej, przygotowane według sprawdzonej receptury. Produkt składa się z kapusty kiszonej i białej, wzbogaconej dodatkiem mięsa wieprzowego i wołowego, kiełbasy, boczku wędzonego oraz naturalnych przypraw, takich jak majeranek, pieprz czarny i papryka w proszku. Dzięki dodatkowi koncentratu pomidorowego i powideł śliwkowych, bigos zyskuje głęboki, wyrazisty smak.
Produkt jest głęboko mrożony i pakowany w porcje po 900 g, co ułatwia przechowywanie i przygotowanie. Opakowanie zbiorcze zawiera 12 sztuk, co daje łączną wagę 10,8 kg. Bigos należy przechowywać w temperaturze -18°C i niższej. Przygotowanie polega na podgrzaniu zawartości opakowania do wrzenia, często mieszając. Po rozmrożeniu nie należy ponownie zamrażać produktu.
Najważniejsze cechy:
Kapusta kiszona (50%), kapusta biała (25%), woda, kiełbasa wieprzowa (6%), mięso wołowe (2%), mięso wieprzowe (2%), smalec wieprzowy, boczek wędzony (1%), koncentrat pomidorowy, powidła śliwkowe, sól, naturalne przyprawy: majeranek, pieprz czarny, papryka w proszku.
| Zawartość | Wartość |
|---|---|
| Wartość energetyczna | 469 kJ (113 kcal) |
| Białko | 4.7g |
| Węglowodany | 5.8g w tym cukry 0.8g |
| Tłuszcz | 8.8g w tym nasycone kwasy tłuszczowe 3.5g |
| Sól | 4.7g |